Åsas lön

- Jag är värd minst tre gånger så mycket som Åsa. Det fick jag höra av en medarbetare under ett utvecklingssamtal för några år sedan. Okej, Svarade jag men vad är det som gör att du tycker det? Undrade jag såklart. - Jag säljer tre gånger så mycket och jag bidrar till gruppens dynamik. Jag har ett stort kontaktnät vilket gynnar företaget, dessutom är jag här från 08 till 18 varje dag. Jag funderade en stund och kände att det kanske låg något i det min medarbetare sa. Lön efter prestation och förmåga. Nytta för företaget och förmåga att nå uppsatta tuffa mål.

Men sen gjorde jag något jag aldrig ångrat… Jag höjde Åsas lön istället. Gissa varför!!!

(Åsa heter inte Åsa och det är inte personen i filmen som skrivit brevet :)

Svaret...

Åsa säljer inte mest. Hon bidrar inte heller till teamets härliga atmosfär. Hon tär inte heller, Hon bara är. Åsa kommer lite senare ibland. Så man kanske kan ifrågasätta hennes 40 timmar. Åsa syns liksom inte. Men Åsa säljer bäst. Jag tittade igenom hennes affärer och noterade bästa marginaler, höga kundnöjdhetssiffror och samtliga lyckade projekt utan stök och otydligheter i avtal och leverans. Åsa såg till att sälja med hjärta, etik och moral för att alltid hjälpa kunden och se till att vi alltid skapade värde. En sak till. Åsa kunde alltid ge bra svar på sin pipeline och hade koll på sina kunder och sin säljprocess. Det gjorde att vi kunde planera alla kommande leveranser så bra att vi skapade bra förutsättningar för alla kollegor. Därför var hon värd mer lön.

Kommentera gärna: