Varför skall jag ens kliva ur sängen?

Motivationen. Hur hittar vi vår motivation? Det som driver oss till att gå upp ur sängen på morgonen för att leverera det som är utlovat eller bara behövs göras.

Oavsett arbete och roll så har vi många olika anledningar att borsta tänderna och ta på oss kläderna och åka till jobbet. Vissa av oss har ett kall, andra en längtan efter pengar. Några ser sina kamrater på jobbet som den bästa anledningen att gå dit. Andra har helt andra anledningar.

Att entusiasmera och stimulera dina medarbetare och kollegor kräver personlig och individuell motivationshöjare. Hur vet du att ni har den bästa modellen hos er på ditt arbete? Eller arbetar ni efter modellen att alla får dela på en bonus. Lika för alla. Eller ni kanske alla får åka på en resa till solen. Utan OB och övertid för det är ju så snällt av företaget att bjuda.

Jag skulle rekommendera att man noga går igenom vad man vill åstadkomma och vilka mål man vill ha på sitt företag. Och sen motivera respektive enskild individ med vad just de vill ha för morot. Ibland är det inte ens det du tror.

Som sagt så vill vissa människor kanske bara ha en tydlig mening med vad de gör. Fundera lite på det!

Kommentera gärna: